L'Small Data en lloc del BigData

Les noves tecnologies han facilitat a les empreses l'accés a quantitats ingents d'informació. Aquest fet va ser el que va originar al que avui coneixem com Big Data, o procés de recol·lecció de grans quantitats de dades per analitzar-los de manera immediata per tal de trobar informació útil.

El Big Data ha arribat per quedar-se al món empresarial. Aquest terme defineix a la gestió i l'anàlisi de grans quantitats de dades, tants que no podrien estudiar-se i processar amb el programari tradicional. Gràcies a aquest complex anàlisi, aquest enorme volum de dades es converteix en informació útil per prendre decisions.

Pràcticament qualsevol sector pot beneficiar-se de l'Big Data, fins i tot l'esport. Les grans lligues esportives, com la NBA o la NFL, ja compten amb sistemes d'anàlisi de dades per ajudar els equips a preparar l'estratègia per a un partit. Tenen en compte moltíssimes variables, des del temps que farà fins a les estadístiques dels jugadors. Així, decideixen millor l'alineació i quines tàctiques utilitzar. De la mateixa manera, les empreses poden analitzar milers de dades per segmentar als seus clients i conèixer-los millor, per anticipar-se a les seves desitjos i per optimitzar processos i estalviar diners.

 

Pots continuar llegint l'artícle a la font original.

Font: https://haycanal.com/noticias/16463/aprovechar-el-small-data